Мудри мисли поврзани со водите

Не зборувајте им за реки и езера на оние кои го гледале морето.

Ella Wheeler Wilcox

Ако сте мирни како езеро, ќе бидете и убави како езеро.

Mehmet Murat ildan

Езеро е најубавата и најскапа карактеристика на еден пејзаж. Тоа е окото на Земјата.

Henry David Thoreau

Колку е убава осаменоста на дивото езеро.

Edgar Allan Poe

Не секое езеро сонува да биде океан. Благословени се тие кои се среќни со тоа што се.

Mehmet Murat ildan

Секое езеро припаѓа на тишината посакувана од лебедите.

Munia Khan

Некои луѓе се како замрзнати езера, ќе видите жив свет ако го скршите мразот!

Mehmet Murat ildan

Малото езерце кое го сакаш е најголемиот океан за тебе.     

Mehmet Murat ildan

Потрошеното време на езерото, е одлично поминато време.

анонимен
Коментари

[fbcomments]