Мудри мисли за човекот кои треба да ги прочитате!

Во продолжение можете да прочитате мудри мисли за човекот кои ќе ве натераат да размислите, застанете, да го промените начинот на живот и размислување.

1. Човекот кој не ги менува своите ставови не е човечко суштество- туку споменик.

2. Човекот кој не прави грешки обично не прави ништо.

3. Човекот го има само тоа што го дава.

4. Човекот се раѓа без заби, коса, илузии… Таков и умира.

5. Човекот го примаат во друштвото според облеката која ја носи, а го испраќаат според духот кој го имал.

6. Човекот патува низ светот за да го најде тоа што го бара и потоа се враќа дома за таму да го пронајде.

7. Човечката душа секогаш боли повеќе од човечките коски.
Коментари

[fbcomments]