Мудри мисли за почитта

„Почитувајте се себеси и другите ќе Ве почитуваат“ – Конфучие

„Почитта кон себеси ги води нашите морали; почитта кон другите ги води нашите манири“ – Лоренс Стерн

„Почитта е една од најголемите искажувања на љубов“ – Мигел Анхел Руиз

„Не можат да ни ја одземат самопочитта ако не им ја дадеме“ – Махатма Ганди

„Силно верувам дека почитта е побитна и подобра од популарноста“ – Јулиус Ервинг

„Колку повеќе се знаеш и се почитуваш себеси, толку повеќе ќе оставиш впечаток во животот на другите“ – Максим Лагас
Коментари

[fbcomments]