Музика која ќе ве опушти многу брзо: Оваа медитативна мелодија ве носи на магично место

Со звуците на брановите, можете да се опуштите, да вежбате јога, да прочитате книга и да медитирате. Без разлика дали сте на плажа или користите снимени морски звуци.

Една теорија вели дека човечкиот вид еволуирал во околина каде имало многу савани и извори на свежа вода. Поради тоа длабоко во нашите мозоци е „складирана “ љубовта спрема водата, ние го сакаме нејзиниот звук.

 

Друга теорија тврди дека звукот на вода што тече не потсетува на нашиот престој во матката. Имено, звукот што нероденото бебе го слуша во стомакот на мајката, заедно со отчукувањата на нејзиното срце, е шум што создава крв додека тече низ вените на матката.

 

Во секој случај, факт е дека звукот на дождот и другите природни води содржат алфа бранови, кои создаваат опуштена, медитативна состојба во мозокот на човекот. Па ајде да уживаме!
Коментари

[fbcomments]