Категории

На крајот на животот: Сите луѓе жалат за овие 4 работи! Нема исклучок!

Кога ќе дојде судниот денот, сите ние сме исти

Луѓе постари од 70, 80 и 90 години биле интервјуирани за она за што жалат најмногу на крајот на животот.

 

Овие четири работи остануваат непроменети многу години:

 

На прво место: Каење што поголемиот дел од животот го потрошиле на работа што не ја сакале.

 

На второ место: Што многу малку време им посветувале на најблиските.

 

На трето место: Каење што повеќе не воделе грижа за своето тело – правилна исхрана, повеќе вежбање и повеќе не се грижеле за своето здравје.

 

На четврто место: Што не го виделе светот.

 

Никој не зажалил што немал подобар автомобил, поголема куќа, повеќе пари. Никој не се каел што повеќе не одел во кафана или немал побогат ноќен живот.

Сите се каеле само за една работа: Дека немале храброст да го живеат животот така како што го посакувале.

Прегледи:
8
Ознаки:
·