Категории

На крајот од твојот живот нема ги паметиш нештата кои си ги купил – Туку местата и луѓето кои си ги запознал

Патувај. Создавај спомени. Имај авантури. Затоа што ти гарантирам дека еден ден кога ќе имаш 85 години и цел живот поминат зад себе, нема да мислиш за таа екстравагантна кола која си ја купил, нити за тие дваесет пара чевли кои ги поседуваш. 

Патувај. Создавај спомени. Имај авантури.
Затоа што ти гарантирам дека еден ден кога ќе имаш 85 години и цел живот поминат зад себе, нема да мислиш за таа екстравагантна кола која си ја купил, нити за тие дваесет пара чевли кои ги поседуваш.

Ќе размислуваш за времето кога си се изгубил во твојот омилен град.
Ноќите кои си ги поминал под ѕвездите, сите оние во кои се се заљубил и си ги запознал на твојот животен пат. Ќе размислуваш за сите мигови кои те направиле да се чувствуваш жив.

И на крајот тие спомени ќе бидат најдрагоценото нешто кое ќе го поседуваш во твојот живот.