Категории

На мажите им се потребни само 4 минути за да се заљубат

Ако се прашувате колку време му е потребно на некој да се заљуби во вас, Артур Арун одговара дека тоа се само четири минути.

Њујоршкиот психолог спровел истражување во кое странци морале да одговорат на 36 претходно подготвени прашања. Во тоа време продолжиле да се гледаат во очи 4 минути. Дали усепале да се заљубат едни во други? Да! Не само што се заљубиле еден во друг, туку некои од нив по шест месеци дури и се венчале.

Теоријата на Артур Арун е документирана на Youtube. Студијата повикала парови кои имале задача да се гледаат во очи 4 минути. Како учесниците реагирале?

Ова 4 минути, прикажани во филм, ја градат врската. Ние ги откриваме своите чувства спрема личноста која среди спроти нас. Тие не тераат да чувствуваме емоции кои водат интерес и заљубување. Таквото интимно искуство може да пробуди страст и желба. Главната идеа е двајца луѓе да се отворат и да посакаат да воспостават врска.

Меѓутоа, клучниот предуслов за заљубување се одговорите на 36 прашања. Откриваме доста нешта за странецот за кои не можеме да дознаеме нити за неколку месеци. Прашањата се однесуваат на сите сфери од животот од прашања за семејството до омилени телевизиски програми. Поминале повеќе од 20 години од Артуровото истражување но фактот кој докажува дека оваа теорија прави паровите да се вљубат и понатаму не е променет.
Тоа ја потврдува теоријата дека потребни се само 4 минути за да се вљубите во некого.

Прегледи:
297
Објавено на:
31.10.2020