Категории

На првиот настап на државно првенство КБК Работнички Адора освоија 10 медали

КБК Работнички Адора за прв пат настапуваше на државно првенство и забележи огромен успех. Дванаесетте натпреварувачи кои земаа учество од овој клуб освоија дури 10 медали. 

Сениори:

Димитар Ѓорѓиев – 91 лоу кик Златен медал
Кристијан Настевски – 75 лоу кик Сребрен медал
Мартин Живковски – 69 киклајт Златен медал
Марија Кичевска – лоу кик Сребрен медал
Марија Кичевска – киклајт Сребрен медал

Јуниори:

Филип Ѓорѓиевски – 79 киклајт Сребрен медал
Дамјан Каскаревски +94 киклајт Сребрен медал

Кадети:

Марко Тодоров – 42 киклајт Златен медал
Ѓуро Томшиќ – 47 киклајт Сребрен медал
Огнен Николовски + 47 киклајт(без пласман)
Максим Буралиев + 47 киклајт (без пласман)
Леон Митков + 47 кик лајт Бронзен медал

Тренери :
Ненад Манојловски
Димитар Ѓорѓиев
Стефани Тодорова
Сунај Мифтар
Стојан Цветков

Честитки до целиот тим на КБК Работнички Адора за успешниот настап на државното првенство, а во иднина очекуваме уште многу успеси како резултат на професионалните тренинзи и посветеност од страна на тимот.