Категории

На тебе е изборот дали низ животот ќе чекориш див како ѕвер или доствоиствен како лебед

Не можеш да го контролираш однесувањето на другите луѓе, но можеш да контролираш како ќе се однесуваш ти во секоја ситуација.

И така чекор по чекор, од ден на ден, ќе станете достигнувате возраст кога сфаќате дека е прашање на избор дали да продолжите низ животот во грч, нервоза, со иронија и сарказам, вечно лути и незадоволни, вечно барајќи го виновникот за што не се случило и можело да биде и она што се случило и не морало да биде. Или ќе изберете насмевка и убав збор, елеганција во секојдневниот живот, елеганција во едноставноста, љубезност во изгледот и топлина во пристапот.

Животот сигурно ќе оди по својот пат, на вас е да одберете дали ќе се провлечете низ него како ѕвер, вечно исплашен и подготвен да скокне, или ќе се лебдите мирно доброто лебед. Достоинство, мир и хармонија, убавината на животот како дар на годините во кои стекнавме мудрост.

Прегледи:
399
Објавено на:
07.06.2021