Категории

Надреални инсект-самовили направени од вистински инсекти – Дали оваа уметност ви е бизарна?

Cedric Laquieze, уметник од Амстердам, создава надреални скулптури на самовили, со тоа што спојува повеќе парчиња од инсекти.

Во текот на последните 20 години, Cedric Laquieze има создадено стотици уникатни инсект-самовили со тоа што спојува различни делови на инсекти кои си одговараат едни со други, во боја и текструа. Тој купува и собира мртви инсекти, кои најчесто му ги даваат одгледувачи на инсекти. Потоа, пополека ги отсекува дел по дел, и ги спојува според својата визија.

Некои луѓе мислат дека креациите се морничави, но други мислат дека се фасцинантни и го обожаваат уметникот, бидејќи успева да ги спои инсектите на начин кој е истовремено реалистичен, а надреален.

Што мислите вие за ваквиот вид на уметност?

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

 

 

 

Прегледи:
280
Категории:
Уметност
Објавено на:
28.10.2020