Категории

Наградете ги со отсуство сите кои не го ценат вашето присуство во нивниот живот

Вака учите како да се сакате себеси на начин на кој ги сакате другите. Едноставно се дистанцирате од луѓето што прават да се чувствувате како да не сте доволно добри. Вие длабоко во срцето знаете дали некој не е добар за вас, затоа живејте ја својата вистина.

Полека престанувате да се споредувате со другите. Секој има свое патување и вие би можеле да го споредувате вашиот живот со некој за кого не знаете ништо. Живејте го сопствениот живот со свое темпо. Живејте го животот под свои услови. Учете како да бидете љубезни кон себе. Не дозволувајте една негативна мисла да стане начинот на кој се чувствувате за себе. Обидете се најдобро да ја претворите негативата во позитивна; и гледајте колку брзо може да се промени вашиот начин на размислување.

Грижете за себеси. Одете на повеќе прошетки или пронајдете нешто во кое уживате, нешто што прави да се чувствувате добро за себе, нешто што ве тера да се враќате кон себеси и обидете се и направете го тоа неколку пати неделно. Обидете се да ги претворите токсичните навики во нови кои се добри за вас и за вашиот ум. Ќе започнете длабоко да размислувате за луѓето со кои поминувате време. Дали се токсични? Дали тие ве соборуваат? Дали се чувствувате како да вредите повеќе од начинот на кој ве прават да се чувствувате? Можеби е време да оцените со какви луѓе сте опкружени и да се усогласите со луѓе кои ве воздигнуваат и ве ценат. Учите како да застанете и да се исправите за себе. Преземете контрола над ситуацијата кога чувствувате дека ве искористуваат. Можеби ќе биде непријатно на почетокот, но штом ќе почнете да се залагате за себе, ќе научите да се почитувате себеси со текот на времето. Разберете дека да се сакате себеси е процес. Нема да се случи преку ноќ. Бидете трпеливи со самите себе и дајте си време што ви треба за да заздравите и да обожавате какви сте одвнатре и однадвор. Не дозволувајте никој да застане на патот на личноста што станувате.

Прегледи:
59
Објавено на:
07.06.2021