Категории

Најчести грешки кои ги правиме при уредување на ентериерот

Главно имаме идеја како би сакале да го уредиме просторот и честопати бараме инспирација во списанија и нови трендови, атракции на пазарите.

Меѓутоа, во потрагата по совршенство и желбата подобро да го опремиме просторот, често купуваме скапи работи кои не можат да се менуваат секој ден, па на крајот се каеме.
За да ги избегнете, важно е да знаете кои осум грешки често ги прават луѓето при уредувањето на ентериерот.

1. Тркалезен мијалник
Иако можеби е попривлечен за окото, во суштина е многу помалку практичен од квадратот. Има помалку садови во кружен мијалник ако немате време веднаш да ги измиете, а тешко е да го замените со квадрат без да вложите многу пари.

2. Кога се наоѓате на средина на бањата
Иако изгледа одлично во филмовите, во реалноста е сосема непрактично. Просечната бања не е доволно голема за удобно да се движите низ кадата и да поставите с else друго што треба да биде во бањата. Да не зборуваме за различно поставување на цевки и вода низ бањата после капење.

3. Гардероба со лизгачки врати
Искуството покажа дека лизгачите брзо се расипуваат и дека по неколку отвори вратата повеќе не може да се затвори или да падне од лежиштето. Покрај тоа, таквите кабинети се значително поскапи од обичните.

4. Квадратни рамни чешми
Повеќето славини се направени во елипсовидна или тркалезна форма со причина – дека водата може да тече од неа и не остава бели траги од бигор. Водата се задржува на квадрат и рамна, и ако не сакате дамки, мора да ја избришете по секоја употреба.

5. Темни подови
Без разлика за каков материјал е, нечистотијата, помалите оштетувања и гребаниците на потемниот под се многу позабележителни.

6. Мијалник со надворешна славина
Трендовите на славините само ќе ви направат повеќе работа бидејќи околу нив секогаш ќе има вода, која сама се испушта на стандардните мијалници.

7. Темна кујна со мат елементи
Изгледа одлично на фотографиите, но одржувањето ваква кујна е тешко. На елементите може да се види буквално секој отпечаток од прст.

8. Работна површина на кујната од природно дрво
На прв поглед, изгледа како одлично и здраво решение, но наскоро ќе сфатите дека не е така. По мала употреба, ќе забележите бројни оштетувања од ножевите. Откако ќе се оштети, многу тешко се чисти и лесно станува извор на инфекција. Покрај тоа, природното дрво бара различно, поскапо одржување за да не се распаѓа.

Прегледи:
258
Објавено на:
24.10.2021