Категории

Најчести предрасуди за жените во кои веруваат мажите

Повеќето мажи, не од сопствено искуство, туку затоа што го слушнале, имаат некои предрасуди за жените. Ова се некои работи во кои мажите веруваат и не се точни.

1.Жените не сакаат секс
Една од вообичаените невистини е поврзана со сексот. Имено, се верува дека жените сакаат секс многу помалку од мажите, иако тоа не е случај. Секако, има и такви кои честопати се оправдуваат со главоболки, кога не сакаат да имаат секс. Како и да е, нивните емоции кон вас сигурно се оладиле, затоа што ако две лица се сакаат, мора да постои огромна сексуална желба и привлечност.

2. Жените не изневеруваат
Тие изневеруваат, само го прават тоа малку попаметно. Тие не измислуваат очигледни и веќе чести изговори кои им даваат на жените причина да се сомневаат во вас.

3. Само покрај маж се чувствуваат безбедно
Точно е дека жената се чувствува побезбедно кога има маж покрај себе, но кога е пореална во врска со животот и не дозволува емоциите да ја „носат“. За некои жени, доаѓањето на маж во нивниот живот може да создаде збунетост затоа што тогаш тие се фокусираат само на него, а не на нивните цели.

4.Жените се љубоморни едни на други
Жените кои се свесни за своите доблести и маани ги поддржуваат другите жени. Тие не се завидни и не ги гледаат како натпревар.

Прегледи:
533
Објавено на:
18.06.2021