Категории

Најчести причини поради кои мажите сакаат да ја чуваат врската во тајност

Понекогаш мажите, особено на почетокот на новата врска, сакаат да ја чуваат приватна. Но, пред да претпоставите дека мотивацијата зад неа е негативна, знајте дека работите не се секогаш како што изгледаат на прв поглед. Постојат многу причини зошто го прават токму тоа, а ова се некои од нив.

Таа не сака вашите заеднички пријатели да знаат за новата врска
Многу мажи не сакаат да бидат вознемирени од мислењата на другите луѓе. Затоа, кога станува збор за вашите заеднички пријатели, она што мажот сака да го избегне во тој случај се можни прашања во врска со приватни работи и првично надразнување. Најдобар начин да се справите со оваа ситуација е трпеливоста. Почекајте малку и гледајте како ситуацијата ќе се развива понатаму. Понатаму, ако на почетокот сте биле пријатели, а потоа сте станале двојки без да кажете на која било од вашата група пријатели, вашиот партнер може да биде загрижен за тоа како тоа ќе влијае на односите во вашата група пријатели

Тој е загрижен за неговото семејство и нивниот поглед на вашата врска
Ако вашиот партнер потекнува од традиционално семејство или има родители кои имаат многу прецизни идеи со кого треба да бидат во врска, тие може да почекаат некое време пред да ги известат за новиот статус. Комуникацијата во овој случај е од клучно значење, обидете се да пронајдете решение заедно и обидете се да ги разберете визиите на неговите родители за да можете да го пронајдете вистинскиот начин да им ги доближите вашите среќни вести.

Тој смета дека врската е „поинтересна“ кога е тајна
Вообичаена мисла е во мислите на многу мажи дека вашата врска ќе биде повозбудлива, мистична и интересна ако е тајна. И зошто да не? Барем на почетокот на вашата врска, тоа може да биде вашата мала тајна. Секако, сè додека двајцата мислите на тоа како на забавна игра. Не сте сигурни за вашите чувства кон вас. Мажите можат да бидат исто толку несигурни како жените, особено кога станува збор за чувства и нови врски. Можеби само сакајќи да видите „работите одат“ пред да ја пренесете таа вест и да ја објавите на светот. Но, времето е од суштинско значење. Тој брзо ќе разбере, и тој и вие, дали е вистинска љубов или не.

Тој штотуку излегол од долга врска и не е спремен за нова
Ако е тоа така, може да има повеќе од една специфична причина зошто тој сака да ја чува вашата врска во тајност:
-Не сака да ги повреди чувствата на поранешната девојка.
-Тој сака да ве заштити од каква било негативност што може да ја изговори неговата поранешна девојка.
-Тој сè уште има чувства кон неговата поранешна девојка
Во таква ситуација, најдобриот начин да ги решите работите е да разговарате внимателно и да го испитате неговото размислување, без да создадете притисок.

Тој се плаши дека некој ќе ве „украде“ од неговите раце
Една од причините за чување на вашата врска и тајност може да биде неговата љубомора. Ако мислите дека може да биде така, можеби вашиот партнер мисли дека некој од неговите пријатели може да ве ‘украде’ и да се обиде да ве заведе. Но, довербата е важен елемент во врската. Како што мора да му верувате, така и тој треба да ти верува. Мора да му дадете на знаење дека тој е единствениот човек во вашиот љубовен живот.

Некој во вашата или неговата група пријатели веќе има чувства за него
Ова може да се случи во која било група – пријател може да развие чувства за некого, но не мора да ви биде возвратено. Но, тоа може да биде и причина зошто вашиот партнер сака малку приватност и мисли дека објавувањето на вашата врска ќе го наруши рамнотежата во групата. Ако врската е сериозна, кога ќе дојде време, тој отворено ќе се справи со неговите или вашите заеднички пријатели затоа што покрај вашата добра врска, важно е да не ги повредите чувствата на другите. Затоа, малку трпеливост ќе значи многу.

Тој се плаши да не биде оставен и затоа не сака гласно да каже дека во врската
Јавниот изглед, изгледот и мислењето на другите се важни за повеќето и за мажите и за жените. Затоа, понекогаш причината за криење на вашата врска лежи зад нејзината несигурност. Иако од ваша перспектива ова сега ви изгледа како глупост, обидете се да го разберете и да разберете дека ако вашата врска е навистина сериозна, нема да има потреба да ја криете. Но, ако не му дадете до знаење дека сте сериозни кон него, можеби треба да започнете.

Прегледи:
242
Објавено на:
15.06.2021