Категории

Најчестите грешки кои жените ги прават на почеток на врската

На почетокот на aубовната врска, жените често паничат бидејќи не се сигурни дали мажот навистина ги сака или дали е заинтересиран само да се забавува. Во таква состојба, многу е лесно да се направат погрешни чекори, а експертите за врски истакнуваат дека многу жени прават многу слични грешки.

Дали и колку често му се јавувате? Што ако исчезне една недела? Што ако имате сосема спротивни ставови?

Добрата вест е дека можете да престанете да ги правите, но прво мора да ги забележите.

Кога ќе престане да одговара, вие први му се јавувате
Игрите на топло-ладно на почетокот на врската се вообичаена работа. Со нивна помош, мажите и жените се обидуваат да откријат колку некому му е грижа, дали имате одредени граници и што сте всушност. Често се случува, на пример, маж да ви се јавува секој ден, а потоа да го „снема“ една недела, дури и повеќе. Повеќето жени тогаш паничат, не разбираат што се случува и, во силна желба да го задржат за нив, почнуваат да напаѓаат на сите комуникациски фронтови.
Тешка грешка! Тогаш не треба да се јавувате. Посветете се на својот живот, уживајте во себе и во работите што ве прават среќни. И кога тој конечно ќе одговори, не покажувајте го вашиот ентузијазам продолжувајќи да комуницирате.

Не му дозволувате да ве освојува – лесно сте достапни
Нема ништо спорно во тоа што една жена го прави првиот чекор денес. Но, ако немате доволно самодоверба, тешко дека вашиот прв чекор ќе биде успешен. На крајот на краиштата, мажите имаат вроден лов на инстинкт, па оставете го да ве освои.
Со други зборови, не му праќајте десет СМС пораки на ден, не му се јавувајте први, не му праќајте е-маилови цело време, не се појавувајте на места што ги посетува, и не предлагајте состаноци. Оставете го да се обидува да ве освои, а вие потсетувајте се да бидете жена достојна за внимание. Ако сè уште не сте го научиле тоа, тогаш не влегувајте во врска. Прво реализирајте ја сопствената вредност.

Немате свое јас
Некои жени спонтано се претвораат во неговата копија во близина на посакуваниот маж. Тие послушно климаат со главата, се согласуваат со сè што ќе каже и немаат мислење за ништо. Ваквото однесување воопшто не е секси. Ако тој каже нешто, а вие не се согласувате со тоа и имате аргументи, нема потреба да молчите. Не плашете се дека тој ќе се откаже од вас ако мислите поинаку. На крајот на краиштата, ако тоа е причина да се откаже, тогаш не ви е потребен ниту тој, ниту врска со него бидејќи очигледно нема да имате иднина. Бидете свои, размислувајте со сопствена глава, изразете го својот став јасно – но љубезно – и не дозволувајте тој да ве манипулира.

Прегледи:
308
Објавено на:
03.02.2021