Категории

Најдобри фотографии некогаш направени без фотошоп (ГАЛЕРИЈА)

Природата и човештвото се големи уметници, и кога ќе ги здружат силите, може да се произведат неверојатни ремек-дела.

Денес собравме за вас дела во кои комбинираните напори на мајката природа и фотографските уметници доловија магични моменти кои ја покажуваат чудесната разновидност на современиот живот и природниот свет.

Погледнете ја неверојатна галерија ширум светот.

Ова е она што се случува ако фрлите топол чај во воздухот на Арктикот

Галактичка тениска топка

Современи насипи, ветерници и автопати во Холандија

Поделени два света, Њу јорк, САД

 

Супермесечина во радио телескоп

 

Само една обична направа – фаќање облак

Одбележување на 100-годишнината од раѓањето на Ким II-сунг, Северна Кореја

Син универзум во Јапонија

 

Пајакови мрежи во шумата Абернети, Шкотска

Сега конечно можам да се сончам

 

Вулканска ерупција во Исланд

 

Орел што се вивнува над езеро во Канада

Италијанска плажа

 

Скарлетните очи на зелена жаба, Костарика

Јунан, Кина

Лигњи кои светар – Хотару Ика, Јапонија

Фламинга се собраа во форма на фламинго, полуостровот Јукатан

Дистрикт Вестердок, Амстердам

Празнично село во близина на Архангелск, Русија

Карго воз на кривата Морант

Есента и зимата се среќаваат во Колорадо, САД

Човек со фенерче на мраз создава убавина

Санки за кучиња во Гренланд

Христова статуа покриена со корали на дното на Атлантикот во близина на островот Ки Ларго, САД

Ситни мравки опколија капка мед, Малезија

Цреши под вода

Ајфеловата кула од дното

Планина Тјанзи (Кина) – инспирација за пејзажите на Пандора во Аватар

Тајмс Сквер, Њујорк, САД. Поглед одоздола