Категории

Најдобри совети за убавина од легендарната Одри Хепберн!

За атрактивни усни зборувајте љубезно. За убави очи, гледајте го доброто во луѓето. За добра линија, споделете ја храната со гладните. За убава коса, пуштете го детето да поминува со прстите преку неа еднаш дневно.

Луѓето, дури и повеќе од предметите, треба да бидат обновени, освежени, оживеани, потврдени; Никогаш не отфрлувајте никого.

Запомнете, ако некогаш ви треба помош, ќе најдете на крајот од вашата рака држејќи ве за неа.

Додека растеш, ќе откриеш дека имаш две раце, една за да си помагаш, а другата да им помагаш на другите.

Убавината на жената не е во облеката што ја носи, обликот на нејзиното тело или во начинот на кој ја чешла косата. Убавината на една жена мора да се види од нејзините очи, бидејќи тоа е вратата на нејзиното срце, местото каде што љубовта престојува.

Убавината на жената не е во обликот на нејзиното лице, туку вистинската убавина кај жената се рефлектира од нејзината душа. Таа се наоѓа во грижата која што таа ја споделува со љубов, страста која што ја покажува, а убавината на една жена со текот на годините само расте и се зголемува!