Категории

Најефикасниот метод за чистење на шпоретот

При чистење на кујната, добар дел од времето и напорот се одзема со чистење на шпоретот. Теоретски, ова треба да се направи по завршувањето на подготовката на храната. Но, во пракса, не сите домаќинки се исти…

Ако не знаете како да се справите со депозитите на нечистотија и нечистотија на шпоретот, постои едноставно и практично решение што нема да ве чини!

Загрејте ја ринглата, потоа започнете со чистење.

Вклучете ја плочата за готвење 2 минути пред да ја исчистите шпоретот. За чистење веднаш користете влажен сунѓер со детергент за садови. Топлината ја раствора маснотијата, така што лесно се отстранува и ви ја олеснува работата. Најдобро време за отстранување на тврдокорните маснотии од шпоретот е кога готвите. Додека с cooking уште готвите, избришете ја ринглата за да ги отстраните омекнатите маснотии.