Категории

Најинтересните изгравирани тикви од оваа година

Се извинуваме ако малку ве избомбардиравме периодов со содржина поврзана со Ноќта на Вештерките. Што да правиме, многу интересна традиција ни е!

Веројатно знаете дека се верува дека на Ноќта на Вештерките, излегуваат духовите на мртвите луѓе. Традиционално, се гравира страшно лице во тиква, и се става свеќа да гори во тиквата, за да ги плаши злите духови.

Но, секако дека креативните луѓе, од секоја традиција ќе си направат уметничко хоби.

Затоа овде имаме компилација од најинтересните изгравирани тикви:

“Predator,” A Carving On A Tremendous 257 Kg Pumpkin

A Pumpkin That Unintentionally Ended Up Looking A Bit Like Mike Wazowski From "Monsters, Inc."

An Embellished Traditional-Style Carving Produced Over At The Wonderful "Farmer Copleys"

Inspired By "It"

"Hocus Pocus Or Mucus Pukus?!"

The York Maze “Dragon Relief”

Mike Wazowski From "Monsters, Inc."

"Giant Smiler"

47 Kg 3-Eyed Monster Carving!

"The Night King"

"The Stockeld Witch"

H.R.Giger's "Aliens"

"Flaming Bat"

“The American Werewolf Demon” Took Me Around 7 Hours From Start To Finish

Another Traditional Jack-O’-Lantern

59 Kg White Pumpkin

Forky From "Toy Story"

 

Прегледи:
55
Категории:
Уметност