Најнеобичните начини на сервирање храна во рестораните ширум светот!

Она што е најважно кога станува збор за храната е нејзиниот квалитет, а не начинот на кој е сервирана, зар не? Сепак, одговорот е не! Понекогаш кога ќе посетите некој добар ресторан, вашата храна ја добивате сервирана на толку чуден начин што повеќе обрнувате внимание на декорациите отколку на вкусот на храната, а потоа следуваат и фотографиите по социјалните мрежи од оброкот и дискусијата со пријателите околу тоа. Погледнете ги овие навистина необични начини на сервирање на храна во рестораните низ светот.

Десерт сервиран на перничиња кои лебдат со помош на магнети

Необичен начин за сервирање на леб, зар не?

Десерт од јаболко сервиран на слика од чинија

Коктелот „Bloody Mary“

Равиоли на жица за алишта

Застрашувачки

Необичен начин на сервирање брокули

Ова веројатно значи дека не треба да ја јадете супата?

Пица на сноуборд

Пица сервирана на јадици

Рибите се само декорација, не и храна

Топло чоколадо

Кога ќе ја свртите чинијата наопаку

Навистина необична декорација

Зошто некој би ја сервирал храната на овој начин
Коментари

коментари