Категории

Најневеројатните 12 езера во светот, кои изобилуваат со природна убавина и шарм

Сите го сакаме морето или живеењето покрај океан е сон на многумина, но има посебен шарм и убавина во водата опкрушена со планини, шуми, карпи, зеленило, разновидна флора и фауна, ендемски видови.

Езерата се волшебни места и секое има своја посебна приказна. Секое од нив има посебна боја, посебен живот кој е рефлексија на околината, тие се посебно светилиште кои и даваат мир на душата. Езера има речиси во секоја држава и секое од нив има своја убавина која инспирира многумина. Ова се дел од најубавите езера во светот, кои шармираат и освојуваат со неверојатниот пејсаж на кој се распространи.

Кратерското Езеро, САД

Лагуна Верде, Боливија

Езерото Атитлан, Гватемала

Бајкалското Езеро, Сибир

Блед, Словенија

Езерото Кавагучи, Јапонија

Езерото Лучерне, Швајцарија

Езерото Тахо, САД

Езерото Вакатипу, Нов Зеланд

Езерото Малигне, Канада

Езерото Морејн, Канада

Езерото Пехо, Чиле