Најново истражување докажа: Синооките бринети се најпосакувани!

Истражувањето спроведено во Велика Британија покажа дека дури 60% од мажите, од 2.000 испитаници, се изјасниле дека најмногу сакаат жени со кафеава коса и сини очи.

Кога станува збор исклучиво за бојата на коса, третина од мажите (33,1 %) сметаат дека бринетите се најпожелни, а 28, 6 ги преферираат оние со црна коса. Тоа значи дека 61,7 % од припадниците на посилниот пол сакаат жени со темна коса, додека 29,5 % се определиле за плавушите, а сѐ на сѐ само 8,8 % за црвенокосите.

Жените со сини очи ги избрале дури 40,2% од испитаниците, со кафеави 29,2, додека оние со зелена боја се на трето место со 17,5%.
Коментари

[fbcomments]