Категории

НАЈОПАСНАТА НАМИРНИЦА која постојано ја консумираме: Честопати е со намалена цена, а никој нема да ви каже дека може да биде ОТРОВНА!

Иако знаеме дека можат да бидат многу вкусни, полни се со многу отрови, хормони, фекални материји, пестициди и антибиотици

 

Честопати се со намалена цена, а ретко кој би ви кажал дека се многу штетни за човечкото тело и дека веднаш треба да ги исфрлите од вашата исхрана!

Иако знаеме дека можат да бидат многу вкусни, полни се со многу отрови, хормони, фекални материји, пестициди и антибиотици.

Виршлите се направени од отпад од животински органи, ‘рскавица, коски, црева, нерви и други делови од органи кои не се треба да се консумираат. По деталните студии што ја испитуваат врската помеѓу оваа намирница и појавувањето на ракот, резултатите беа поразувачки.

Составот на виршлите е повеќе од 50 проценти отров! Светскиот фонд за истражување на ракот изјави дека луѓето треба да ја исфрлат оваа месна преработка од нивната исхрана што е можно побргу, доколку сакаат да го зачуваат здравјето.

Прегледи:
402
Објавено на:
28.11.2019