Категории

Најпопуларниот ТикТокер на светот – Ироничните реакции му донесоа 50 милиони следачи

Неговото име можеби не го знаете, но сигурно сте ја виделе неговата фотографија или видео на една од социјалните мрежи. Тој е окарактеризиран како најдобро откритие на ТикТок затоа што иронично „коментира“ упатства во своите објави. Неговото име е Кабане Ламе, познат и како Каби, тој е Сенегалец со италијанско државјанство и го следат повеќе од 51 милион луѓе.

Како успеа да собере толку многу следбеници, а во исто време да добие популарност? Формулата е едноставна – без ниту еден изговорен збор, Каби реагира иронично на некои претерани упатства што покажуваат како да се направи толку едноставна работа на комплициран начин.

Пример за ова е неговото најгледано видео, кое веќе има 232 милиони прегледи, во кое тој во воведот игра еден од овие „фенси упатства“, што покажува како бананата всушност се сече наместо да се лупи. На тоа, тој едноставно излупи банана и им покажа на луѓето дека не треба да обрнуваат многу внимание на „новите правила од социјалните мрежи“, кога животот е едноставен.

@khaby.lameIg:@khaby00

♬ suono originale – Khabane lame

Изразите на лицето и гестовите на рацете на Каби укажуваат на неодобрување на упатството. Така што неговата порака е разбрана во целиот свет. Сепак, неговите видеа на ТикТок не започнаа со оваа цел, тој направи видеа што може да се сметаат за нормални според стандардите на кинеската мрежа.

 

@khaby.lame##LearnFromKhaby ##ImparaConTikTok ##LearnWithTikTok

♬ suono originale – Khabane lame

@khaby.lameBro why you ruined a T-shirt ?👕😔It was so easy…. – Fratello perché hai rovinato una T-Shirt?👕😔##learnfromkhaby ##LearnWithTikTok ##ImparaConTikTok

♬ suono originale – Khabane lame