Категории

Најубавата река на светот која ја нарекуваат магична – Кањо Кристал тече во 5 бои

Реката Кањо Кристал, единствена во светот, се наоѓа во Колумбија. Низ неа можете да видите жолта, зелена, сина, црна и претежно црвена боја, сите произведени од растение кое живее на дното (Macarenia clavigera).

Интересно е што во поголемиот дел од годината, оваа река не се разликува од која било друга река во светот. Но, во еден краток период секоја година, кога се мешаат дождливите и летните сезони, се чини дека оживува и експлодира во пет бои!

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Dicas da Colômbia (@losviageiros)

 

Прегледи:
137
Објавено на:
15.04.2021