Категории

Најубавиот знак во хороскопот

Благодарение на влијанието на Венера, Вагите се обдарени со најубава физиономија во целиот зодијак.

Лицето им е овално и привлечно, а носот мал и нежен. Усните им се полни, заводливи и потемни. Повеќето се убаво градени, во младоста се многу пропорционални, а во подоцнежните години е покрупни во колковите.

Косата на просечната Вага е темнокафена до црна, бујна и квалитетна. И на поглед и на допир остава добар впечаток.

Вагите се дами кои водат сметка за својата уредност и елеганција, и сакаат да остават добар впечаток во секоја прилика.

Освен типичната Вага, чија надворешност е под влијание на Венера, постои и Сатурнова Вага чие лице е со поостри црти и полукави очи.

Телото на овој тип на Вага е помускулесто што е одраз на нивната борбеност и амбиција.

Прегледи:
628
Ознаки:
Категории:
Хороскоп
Објавено на:
11.01.2016