НАЈУБАВИТЕ МОСТОВИ ВО СВЕТОТ: Мали, живописни и како излезени од бајка!

Кога гледаме долг мост, скоро до недоглед, мислиме дека тоа е прилично импресивно и неверојатно. Верувајте има нешто и поневеројатно. Тоа се оние мали мостови меѓу две карпи, мостовите над водопади, мостовите на сред шума, мостови како од некое филмско свенарио.

Тоа се мостови кои покрај тоа што се практични, се и романтични.

Rakotz Brücke, Германија

Ponte Vecchio, Фиренца, Италија

Palaiokaria, Грција

Камениот мост San Juan de Gaztelugatxe, Барнео, Баскија, Шпанија

Стариот камен мост на водопадот Schiessentümpel, Мулертал, Луксембург

Huangshan, Анхуи, Кина

Карловиот мост, Прага, Република Чешка

Las Lajas Светилиштето, Колумбија

Rakotz Brücke, Германија

Мостот Misarela, Gerês, Португалија
Коментари

коментари