Најубавите нијанси на пролетта: Расцветани полиња со лале во Кина

За многумина, Холандија е првата асоцијација за лалиња, но сепак, овие цвеќиња се одгледуваат во многу делови од светот, а некои провинции во Кина можат да се пофалат можеби и со најубавите полиња со лале.

Секоја кинеска провинција има своја карактеристична билка и цвет што му дава карактеристична боја на почетокот на пролетта.

Така, на почетокот на април, кинеската провинција Џиангсу на западниот брег на Жолтото Море се претвора во место од бајките благодарение на расцветаните лалиња.

 
Коментари

[fbcomments]