Најубавите тетоважи на зглобовите и прстите кои се хит сезонава!

Деликатни, ултра тенки и многу ефикасни – минималистичките тетоважи на зглобовите и прстите се хит оваа сезона!

Не можете секогаш да ги видите, но во тоа се крие нивниот шарм. Дискретните тетоважи на зглобовите се суптилен, но многу ефикасен начин за украсување на вашето тело. Најмодерни се симплистички линеарни илустрации, иницијали и кратки пароли кои ги отсликуваат вредностите што ни се важни. Одлична идеја беше и имитирањете на накит (на пр. Нежен синџир, наракавица или тенок прстен).

 

Бројот на модерни дизајни и нивните комбинации е бесконечен, а единствената граница е нашата имагинација. Тетоважи кои се надополнуваат или па се имитираат едни со други или се на исто место на телото – се омилени на заљубените парови. Тие ги кршат рекордите на популарност – тешко е да се најде поадекватен, а во исто време и посуптилен симбол на љубовта или одбележување на важни настани во полето на љубовта.

 

Сепак, вистински хит за претстојната сезона се тетоважи на прстите. Малите, минималистички тетоважи на прстите изгледаат како накит и во зависност од вашите преференции можат целосно да го надополнат или заменат омилениот накит, особено кога потсетуваат на прстени. Едноставни или дијагонални линии што се тетовираат околу прстите, стрелките или астролошките мотиви изгледаат убави. Овие тетоважи се исто така одлична идеја за размена на венчални прстени – тие се постојани како значаен израз на постојаност во чувствата.
Коментари

[fbcomments]