Најубавите торти за крштевки

Вреди овој прекрасен настан да се прослави со убава торта посветена за вашето дете. Ви претставуваме совршени торти, кои ќе бидат одличен додаток за крштевката на вашето дете.

Тортата за крштевање треба да биде скромна, но и украсна. Најдобро е да изберете бела или торта во пастелни бои. Во зависност од полот на детето. За едно момче тортата може да биде во сини или зелени тонови или во согласност со облеката. За девојчиња торта во розови нијанси е одличен избор.

 

Најдобро е за крштевањето да изберете торта што не е премногу голема бидејќи е само еден додаток на целата прослава. Вкусот зависи од индивидуалните преференции, но секогаш ќе биде убаво да се сервира тортата во светли бои. Не е неопходно да се избере торта со чоколади или кафе. Многу често името на детето или датумот на крштевање е напишано на тортата.
Коментари

[fbcomments]