Најзгодната баба која го прослави својот 80-ти роденден, изгледа подобро и од 20 годишни девојки

Многумина се обидуваат да започнат да водат здрав и активен живот, а инспирација може да им биде  Ernestine Shepherd од Baltimore, која е една од најстарите жени бодибилдери. Таа неодамна го прослави својот 80ти роденден, но сеуште учествува во маратони и натпревари, и активна е како 20 годишни девојки.

2500305-ernestine-shepherd-1baa21f8be6651bd324acb95d097a281390afdc8-650-1466153500

Ernestine не била секогаш активен човек и не сакала да вежба. Промената настанала кога наполнила 56 години и започнала да вежба со нејзината сестра. Двете се заљубиле во аеробите вежби и започнале да се натпреваруваат. Во 2010 година, оваа дама влегла во Гинисовата книга на рекорди како најстара жена бодибилдер.

2500405-2-650-1466153500

Денот и започнува во 3 наутро, кога медитира, потоа оди на трчање. Во 8 наутро и започнува личниот тренинг, а си легнува најдоцна во 10 часот навечер. Нејзината исхрана се состои од ориз, пилешко, лешници, житарки, јајца, како и големи колични на вода.

2500505-12-650-1466153500

 Ernestine ги потикнува луѓето да почнат да се грижат за своето тело, без разлика на возраста. Оваа фасцинантна жена навистина инспирира и влева мотивација и кај младите луѓе.

2500205-3-650-1466153500 2500255-1-650-1466153500   2500455-51472e3be32485_78889361-650-1466153500
Коментари

[fbcomments]