Направете сами: Неколку интересни начини како старите џемпери да ги искористите

Доколку џемперите ви застарат, ви стануваат мали или пак се променува модата, но тоа не значи дека треба да ги фрлите. Овозможете им нов живот така што ќе ги претворите во нешто сосема ново. Во продолжение ви преставуваме неколку идеи.

1. Зимски свеќници

Направете сами: 10 интересни начини старите џемпери да ги претворите во нешто ново

Замотајте дел од стариот џемпер околу обичниот стаклен свеќник или тегла и ќе имате прекрасна атмосфера. Најдобро е за оваа намена да ги искористите ракавите.

2. Перници

Направете сами: 10 интересни начини старите џемпери да ги претворите во нешто ново

Наместо да го фрлите, стариот омилен џемпер претворете го во нова, мека перница. Ова е едноставен процес, а ќе ви овозможи голема удобност.

3. Ракавици

Направете сами: 10 интересни начини старите џемпери да ги претворите во нешто ново

Ракавиците се уште еден лесен, но корисен начин да ја рециклирате старата облека. Со помош на машина за шиење, вие брзо ќе имате нов пар ракавици кои ќе ве затоплуваат оваа зима.

4. Абажур

Направете сами: 10 интересни начини старите џемпери да ги претворите во нешто ново

Дури и најобичната ламба можете да ја претворите во атрактивна и уникатна ако го „облечете“ абажурот во плетен џемпер. Доволно е да сошиете едно парче кое ќе одговара за посакуваното место.

5. Чување топол пијалак

Направете сами: 10 интересни начини старите џемпери да ги претворите во нешто ново

Овој украсен детаљ ќе ви овозможи да го сочувате топол пијалакот во чашата. Исечете едно парче од џемперот, а на крајот ставете копче за да може лесно да се закачува.

6. Обложување на кутија

Направете сами: 10 интересни начини старите џемпери да ги претворите во нешто ново

Оваа интересна кутија за складирање е направена од обичен картон и стар џемпер. Додајте ѝ и неколку детали за да ја украсите.

7. Пакување за пијалак

Направете сами: 10 интересни начини старите џемпери да ги претворите во нешто ново

Наместо во хартиена кеса, подарете шише пијалак во уникатно пакување. Искористете го ракавот од џемперот за да го обложите шишето, ставете украсни детали и ќе бидете подготвени.

8. Мини новогодишни елки

Направете сами: 10 интересни начини старите џемпери да ги претворите во нешто ново

Нема подобро време за рециклирање од празниците, кога можете да заштедите и некој денар ако самите направите декорации за вашата куќа.

9. Уникатни нараквици

Направете сами: 10 интересни начини старите џемпери да ги претворите во нешто ново

Не само што со нив ќе привлечете внимание, туку со самото тоа што се обложени со материјал, тие се многу удобни за носење.

10. Грејачи за нозе

Направете сами: 10 интересни начини старите џемпери да ги претворите во нешто ново

Многу едноставно ќе ги направите овие грејачи за нозе од двата ракави на стариот џемпер. Исто така ќе ви бидат потребни и две украсни ленти кои ќе ги ставите на долниот дел.
Коментари

[fbcomments]