Направете сами: Сѐ уште немате мартинка?(ВИДЕО)

Месец март е месец на убави нешта. Тој е месецот на пролетта, месецот на жената, месецот на мартинките.

Мартинките се плетени алки кои се ставаат на почетокот на месецот и се носат цел март, па од таму го добиле и нивното име. Според некои обичаи, по завршувањето на март се вадат од раката и се закачуваат на некое плодно дрво. Доколку сѐ уште немате мартинка, тогаш направете си сами.
Коментари

[fbcomments]