Категории

Направете си антицелулитна масажа во домашни услови!

Повеќе од 70% од жените ги мачи целулит. Дали поради лошата исхрана, премалата физичка активност или генетиката, поголемиот дел од поубавиот пол го поминува речиси целиот живот во борба против целулитот. 

Многу дами бз размислување помош пронаоѓаат кај специјалистите, но доколку н можете да си дозволите третмани кои многу често знаат да бидат скапи, еве како да направите антицелулитна масажа во домашни услови.

Масажерот може да ви биде од голема помош, бидејќи така ќе успеете да допрете до помалку достапните делови од телото. Секако, водете сметка, не претерувајте, бидејќи оваа масажа не треба да ве боли. Масажерот користете го за време или по туширањето кога кожата е помека, а ткивото топло. Масажата повторувајте ја секојдневно, најмалку 1 месец и најмалку со времетраење од 10 минути.

По масажата користете антицелулитна крема и на тој начин одржувајте ја кожата нежна и затегната.

Прегледи:
121
Објавено на:
16.04.2018