Направи го за тебе – не за да ги импресионираш другите

Направи го за тебе, расти за тебе, успеј – за тебе.

Направи го за тебе.
Не за да ги импресионираш другите или да им покажеш на непријателите дека не биле во право.
Не за да го објавиш на социјалните мрежи за да им докажеш на луѓето дека успеа.

Не прави нити за твоите родители, нити пријателите или партнерот.
Зграбчи го успехот за себеси и за никој друг. Докажи си на себеси дека сите сомнежи кои ти шепотат тивко во ноќта се празни зборови.

Направи го за тебе, расти за тебе, успеј – за тебе.
Коментари

[fbcomments]