Категории

Направи сам: Саксии од рециклирани палети

Овие саксии за цвеќиња можете да ги направите од рециклирани дрвени палети. Се прават лесно а димензиите можете да ги прилагодите според потребата.

Материјал и алати за изработка:
-Рециклирано дрво од палети
-Лепак за дрво
-Акрилна боја и четка
-Стеги
-Шмиркла хартија
-Метро и молив

Чекор 1
Исечете ги според желба парчињата за изработка на саксијата. Дно, 2 страници, 2 бочни краеви и 2 прегради.

Чекор 2
Нанесете лепак на деновите пред да ги прицврстите со стеги. Оставете да отстои еден ден.

Чекор 3
Шмирглајте ги грубите ивици и сите делови за да бидат мазни.

Чекор 4
Можете да додадете декоративни вдлабнатини по надворешните краеви

Чекор 5
Премачкајте ја саксијата со акрилна боја или некое заштитно сретство за дрво.

 

Прегледи:
310
Објавено на:
26.01.2020