Категории

Насадете трева во велигденските јајца

Како што се ближи Велигден така започнуваат и нашите постови за интересни и уникатни Велигденски декорации. Како еден од првите постови ви претставуваме како да насадите трева во велигденските јајца, бидејќи за да биде тревата порасната со овој направи сам проект треба да се започне малку порано 10 – 15 дена пред Велигден.

Што ви е потребно за оваа Велигденска декорација:

  • 6 јајца
  • нож
  • земја
  • пченица
  • вода
  • игла

Nasadete-treva-vo-veligdenskite-jajca-2

Инструкции:

1 2