Категории

Научете нешто интересно

Восприемањето на фасцинантни работи ни го отвора умот за поголема креативност.

Доколку сте од оние коишто се секогаш желни да научат нешто ново и забавно, погледнете во продолжение: 

1. Дрвата гинко се симбол за надеж и издржливост во Јапонија, тие се едни од ретките живи суштествва коишто ја преживеале нуклеарната бомба во Хирошима.

2. Плаќањето на Аристотел за подучувањето на Александар Македонски било обнова и повторно населување на родното место на Аристотел коешто било уништено од таткото на Александар Македонски.

3. Температурата на Месечината на местото на слетување на Аполо 11 била 93 степени Целзиусови.

Прегледи:
152
Објавено на:
11.05.2023