Категории

Научник тврди дека ја открил мистеријата за чудовиштето од Лох Нес

Американскиот научник Хенри Бауер тврди дека ја решил мистеријата за чудовиштето од Лох Нес. Имено, тој верува дека „Неси“ е всушност вид морска желка.

Истражувањето на овој професор наведува дека ова чудовиште припаѓа на неоткриен вид желка што бил „заробен“ во езерото откако водата била повлечена на крајот на последното ледено доба. Самопрогласениот љубител на мистеријата во Лох Нес ја отфрли идејата дека суштеството во езерото всушност било диносаурус.

„Начинот на кој е опишано чудовиштето Лох Нес веќе е виден во описот на многу видови желки како што се способноста да дишат воздух и над вода, како и во вода, поминувајќи време во длабока вода, но исто така и движејќи се на земја, можност за брзо движење во вода, како и можност за активна активност во многу ладни води и релативно долги вратови.“

„Видот на чудовиштето од Лох Нес допрва треба да се открие и има сличност со видовите големи морски желки кои постојат во одредени делови на океанот“ – смета професорот.

Истражувањето на професорот Бауер, кое е објавено во научно списание, припаѓа на последното во низата трудови што укажуваат дека интересот за чудовиштето од Лох Нес не запира, пишува Mirror.

„Сè укажува на фактот дека станува збор за животни кои поголемиот дел од своето време го поминуваат во најдлабоките делови на езерото. Нема докази што сугерираат дека станува збор за монструозно големи јагули“ – забележува пензионираниот професор.

Прегледи:
683
Објавено на:
02.02.2021