Категории

Научниците од НАСА со потврдна изјава: „Веќе сме сигурни дека вонземјаните постојат!“

Во интервју за CNN, директорот на американската вселенска агенција НАСА, Бил Нелсон, го коментираше неодамна објавениот извештај на Националната разузнавачка служба за неидентификувани летечки предмети и рече дека не верува дека сме „целосно сами“ во вселената.

Вонземјаните постојат!? Првиот човек на НАСА со двосмислена реченица за суштества од друга планета! ЕПА / Грем ennенингс
Поранешниот сенатор од Флорида и еден од двајцата конгресмени кои полетаа во вселената, Бил Нелсон, од март е на чело на американската вселенска агенција НАСА. Во интервју за CNN, Нелсон го коментираше извештајот за неидентификувани летечки појави, кој беше доставен до американскиот Конгрес и објавен во јавноста.

„Дали сме сами? „Лично, не мислам така“, рече Нелсон. „Универзумот е толку голем. Создаден е пред 13 и пол милијарди години. Тоа е прилично многу. „Но, луѓето се гладни за ваков вид информации и ние ќе продолжиме да бараме“, рече Нелсон.
“Дали сме сами? Лично, мислам дека не сме”.

Администраторот на НАСА, Бил Нелсон вели дека ја прочитал класифицираната верзија на извештајот на американските разузнавачки служби за низата наб Uудувања на НЛО од пилотите на морнарицата и други.  Во споменатиот извештај се евидентирани 144 неидентификувани воздушни појави, за кои нема конкретно објаснување.

„Врз основа на нашата анализа на податоците, ако и кога ќе се решат одделни инциденти со неидентификувани летачки појави, тие ќе спаѓаат во една од петте можни категории: феномен на воздухот, природен атмосферски феномен, американски напредни програми за развој, странски напредни системи насочени против Држави. “И петтата„ корпа “во која се сместени сите други појави“, објасни Нелсон. Тој признава дека не знае за тоа што пилотите на морнарицата виделе. „Пилотите видоа нешто, ги следеа предметите, ги следеа со радар. Тие објекти одеднаш ќе се преселат од место до место, а извештајот ни кажува дека имало повеќе од 140 такви видувања “. Сега се чека извештајот на еден научник да се види дали има некакво објаснување од научна гледна точка.

На прашањето на новинарот на Си-Ен-Ен што мисли за овие летечки појави, Нелсон изјави дека пред три години тој лично разговарал со морнарските пилоти кои имале средби со овие неидентификувани феномени и дека верува дека „има нешто“ таму. „Ако не станува збор за вонземски летачки објекти, тогаш станува збор за многу напредна технологија на странски сили, што треба да нè загрижи во Америка. „Според досега достапните информации, другите земји не треба да имаат толку напредна технологија“, додаде директорот на НАСА.
„Кога станува збор за вселената, запомнете, универзумот е толку голем“, нагласи Нелсон. „Ние во НАСА имаме програма наречена
„Барај интелигенција за вонземјани “. Но, досега не воспоставивме комуникација со ниту една интелигентна форма на живот “.

Прегледи:
475
Објавено на:
23.07.2021