Категории

Научно докажано: Масните наслаги од стомакот исчезнуваат со консумирање на овој чај!

Чајот кој е познат одамна дека има корисен ефект врз човечкото тело.

Научниците потврдија дека овој пијалок ја топи маснотијата од стомакот како од шега. Покрај тоа што го чуваат вашето здравје, некои чаеви помагаат и при слабеење.

Но, не сите чаеви делуваат на ист начин. Научниците открија дека кинескиот чај познат како олонг помага најмногу во слабеењето.

 

Поточно, истражувачите од фармацевтскиот универзитет „Шенјанг“ во Кина го испитале ефектот на овој чај врз масните наслаги на телото и откриле дека ги топи масните наслаги на стомакот. Испитаниците за потребите на испитувањето шест недели пиеле осум грама олонг чај. Резултатите биле неверојатни! Дури 70 проценти од луѓето со прекумерна тежина изгубиле повеќе од еден килограм, а дури 22 проценти изгубиле повеќе од три килограми.

Станува збор за мешавина од зелен и црн чај кој традиционално се одгледува на жешкото сонце. Овој пијалок го стимулира метаболизмот и брзо и ефикасно делува на топење на маснотиите. Резултатите од една студија покажаа дека луѓето кои пијат олонг чај секојдневно само од чајот трошат до 281kcal на ден!