Категории

Науката одговори на вечното прашање: Зошто многу парови се здебелуваат откако ќе стапат во сериозна врска?

Студиите дојдоа до изненадувачки заклучок.

Паровите кои живеат во среќни врски со години се повеќе добиваат на килажа. Тоа се случува затоа што мажите и жените се среќни во врската и почнуваат се помалку да се грижат за тоа како изгледаат.

„Љубовна“ тежина

Кога луѓето се во потрага по партнер, се трудат да изгледаат што подобро. Физичкиот изглед им е приоритет. Кога ќе го пронајдат својот идеален партнер, се чувствуваат поудобно и сигурно, па почнуваат да го занемаруваат својот физички изглед и се повеќе им се препуштаат на магијата на храната. Тие кои чувствуваат незадоволство во бракот или врската, се трудат да бидат што послаби и посветуваат поголемо внимание на своето тело.

Прегледи:
135
Објавено на:
15.09.2019