„Не барај љубов кога гладуваш за неа, тогаш би прифатил сѐ само за да се заситиш“ – Кукла од Памук

„Не барај љубов кога гладуваш за неа,
тогаш би прифатил се само за да се заситиш..
Ти си повеќе од гладот, ти треба повеќе од тоа.
Ти треба повеќе од скржави бакнежи
растргнати помеѓу доцни часови
и безимени улици.
Ти треба повеќе од „ќе те побарам некогаш“,
и „не верувам во засекогаш“
Ти треба повеќе од само љубов,
ти треба ураган од емоции,
нешто кое ќе те распарчи
толку силно што после него
ништо не ќе може да те состави.“

Следете за повеќе: https://www.facebook.com/kuklaodpamukblog/
Коментари

[fbcomments]