Категории

Не чекај да ти се исполнат сите желби за да почнеш да живееш

Еднаш кога ќе изгубиш килограми, еднаш кога ќе дипломираш, еднаш кога ќе ја пронајдеш работата од соништата, еднаш кога ќе ја пронајдеш вистинската љубов.. Еднаш, еднаш, еднаш…

Предизвик е да го живееш својот живот како приквел. Да живееш како самиот да ја поставуваш својата приказна.. Еднаш кога ќе изгубиш килограми, еднаш кога ќе дипломираш, еднаш кога ќе ја пронајдеш работата од соништата, еднаш кога ќе ја пронајдеш вистинската љубов.. Еднаш, еднаш, еднаш.

И тогаш ќе можеш конечно да почнеш да живееш и се што си правел претходно било само половина живот, еден неважен период кој можеш да го прескокнеш.

Не прави го тоа. Животот е важен секој ден. Нурни длабоко во твојата егзистенција.
Сето она кое го посакуваш можеш да го манифестираш така што ќе бидеш задоволен со она што си, само така ќе можеш да се обликуваш себеси како што посакуваш, само така ќе го имаш сето она за кое сонуваш.

Прегледи:
95
Објавено на:
30.07.2020