Категории

Не чувајте место во вашиот живот за оние кои се колебаат дали да бидат во него или не

Поентата е – Ако не очекувате ништо, нема да се разочарате. Ова е начинот на кој мора да научиме да живееме; без очекување или приврзаност. Не можеме да ги принудуваме луѓето да влегуваат во нашите животи или да останат во нашите животи, едноставно затоа што ги сакаме таму. Нема ништо присилно во ова; ние едноставно не можеме да го бараме тоа од нив, да манипулираме, да контролираме и да принудуваме да постои.

Не можеме да поврземе друга личност со нас, но мора да ги разбереме и оние што сакаат да бидат во нашите животи. Неодлучноста сепак е одлука; ако мора да убедуваме некој да ја види нашата вредност, тогаш тие не припаѓаат во нашите животи. Нема место за оние кои не се подготвени за нас сега, како што сме ние, и да ги ослободиме значи да создадеме простор во нашето срце за оние кои ќе не видат и ќе не сакаат, како што заслужуваме.

Прегледи:
72
Објавено на:
23.07.2021