Категории

Не дозволувајте самотијата да ве однесе во прегратки во кои не припаѓате

Тие кои ги пуштаат луѓето во нивните животи по секоја цена затоа што се плашат да не останат сами, се плашат да постават критериуми, граници и принципи, а потоа подоцна лелекаат со какви луѓе и работи се опкружени.

Тие им дозволуваат на секакви луѓе да влегуваат во нивните животи затоа што не научиле да го ценат своето време и затоа што се откажале од својот подобар живот пред самиот почеток. Тие испуштаат сè, бидејќи немаат почит кон себе затоа што стравот од осаменост и загуба е поголем од желбата за подобар и поубав живот што не се подготвени да го бараат.

Тие им дозволуваат на луѓето да прават сешто со нивниот живот, без да сфатат дека дури и малите нешта можат да направат голема штета затоа што не се свесни дека навистина можат да бидат сакани како што имаат потреба и заслужуваат. Луѓето дозволуваат сè, бидејќи остатокот од негативни чувства во нив целосно го замаглил рационалното размислување и тие повеќе не знаат што да прават со нивните животи. Тие пуштаат секакви луѓе во нивните животи затоа што очајно сакаат да бидат сакани и конечно сфаќаат дека има еден куп луѓе кои дури и не знаат што значи да се сака и да се почитува некого. Не плашете се да останете сами!

Ако можете да сакате, тогаш не можете да се чувствувате бескорисно. Ако можете да поставите цели, тогаш не можете да кажете дека вашиот живот нема смисла. Ако можете да одите напред, време е да престанете да живеете во менталитетот на жртвата и да започнете да го создавате вашиот свет сфаќајќи дека овој пат пред вас е време на бесконечни можности. Отфрлете го гневот, стравот и несигурноста и потсетете се колку сте силни. Не дозволувајте сешто во вашиот живот затоа што секогаш можете да постигнете повеќе, затоа што секогаш постои некој што ќе ви го даде она што ви треба и заслужувате. Кога ќе го знаете своето место во светот, тогаш ќе научите да изберете свој пат. Полесно е да се преправате дека сте жртва отколку да се соочувате со работи што не функционираат, но научете од искуството и затворете ги оние стари дупки во вашето срце со нови искуства со луѓето што ги сакате и кои ве сакаат. Времето секогаш носи некој подобар на вашиот пат. Само бидете трпеливи!

Прегледи:
133
Објавено на:
15.01.2021