Категории

Не дозволувајте синџирите на грижите да ве задржуваат да живеете слободен и среќен живот

Бидете посилни од вашите грижи и уживајте во вашиот живот! Колку време поминуваме размислувајќи за некој негативен исход што може да ни се случи? Секако, повеќето од нас многу. Грижата -не е само безопасно размислување, тоа е твое самоубиство или поточно убиство.

Замислете играч да влезе во полето за игра и да размисли како ќе загуби, а неговото искуство веќе сто пати му покажало дека ги има сите предиспозиции за победа. Таков играч може да направи само една работа – да го напушти теренот и со неговата одлука да предизвика пораз.
Загриженоста е војна против здравиот разум затоа што нè убедува во нешто што веќе сме го доживеале и се убедивме дека има толку мали шанси тоа да се случи, но повторно го свртуваме тоа сценарио во нашите глави затоа што не веруваме во нашата причина. Загриженоста е војна против нашите чувства затоа што во неа го будиме најлошото во себе, и дозволуваме полека да не уништува, а во исто време ги уништуваме и најблиските, кои наместо да го добиваат најдоброто од нас, го добиваат најлошото.

Загриженоста е војна против нашата иднина затоа што сè што сакаме да бидеме, да имаме и да се доживееме во тоа е прекината на самиот почеток како можност. Таа е синџирот за сите наши соништа, ланецот со кој најпрво ги врзуваме, а потоа ги уништуваме и веруваме дека никогаш ништо не може да биде од нив. Загриженоста е војна против нашата слобода затоа што наместо да уживаме во животот донесувајќи одлуки засновани врз она што ни го кажува срцето, ние донесуваме одлуки врз основа на она што ни го кажуваат нашите стравови. Потребно е еднаш да ја надминеме нашата грижа, да покажеме дека сме позрели и посилни од тоа, да покажеме дека силата што ја имаме во нас не е да го уништиме нашиот живот, туку да ја искористиме максимално. Затоа единственото против што треба да се бориме се грижите, а тоа е со верување во подобра иднина. Секој ден свесно и слободно изберете позитивни мисли и искористете ги за да го одржите вашиот ентузијазам и енергија.
Бидете посилни од нив и уживајте во вашиот живот.

Прегледи:
36
Објавено на:
13.01.2021