Категории

Не е важно дали другите те сфаќаат – Важно е да се сфатиш самиот себеси

Светот ќе продолжи да се врти и тогаш кога другите луѓе нема да те разберат, па зошто да не го направиш следното патешествие околу сонцето – само за тебе?

Престани да се грижиш за тоа дали другите луѓе ќе те разберат. Зошто би ти било важно дали тие ја сфаќааш смислата на она кое за тебе е важно? Наместо тоа труди се да се сфатиш себеси. Фокусирај се на она кое те прави среќен, она кое те инспирира и ја смирува твојата душа.

Ти имаш одговорност кон себеси која мораш да ја исполниш, никој друг не поседува одговорност за твоите чувства.
Почни да ги сакаш твоите маани, твојата невообичаеност и интезитет, твојата ранливост, сето она кое ти припаѓа само тебе.
Животот станува многу поисполнувачки тогаш кога си едноставно ти.

Светот ќе продолжи да се врти и тогаш кога другите луѓе нема да те разберат, па зошто да не го направиш следното патешествие околу сонцето – само за тебе?

Прегледи:
158
Објавено на:
04.07.2020