Категории

Не е важно што имате, важно е какви чувства оставате кај другите

Не е важно што имате, важно е како им пристапувате на другите. Важно е што внесувате во животите на другите, дали внесувате мир или немир. Она што е важно е како се чувствувате во другите.

Не е важно што имате, важно е што внесувате во животот на другите! Не е важно колку има на вашата банкарска сметка, колку квадрати има вашата куќа, не е важно колку ви е лут автомобилот и каква ви е викендицата.

Важно е што внесувате во животите на другите, дали внесувате мир или немир.

Дали ја чувствувате тензијата во вашето присуство и дали другите едвај чекаат да се извлечат од тоа или весело доаѓате да ги запознаете и сакате да поминете што повеќе време со вас. Вие сте тој кој одлучува.

Не е важно што имате, важно е како им пристапувате на другите.

Дали на секој човек му приоѓате со чувство на почит или сте го кренале носот на небо затоа што можеби сте постигнале некој успех и чувствувате дека никој не ви е рамен.

Вие веќе не ја барате блискоста на луѓето кои некогаш биле блиски до вас, кои ве поддржувале и споделувале добро и зло со вас, туку сега после тоа достигнување барате угледни и истакнати луѓе, луѓе кои мислите дека се повредни од тие некогаш сте биле опкружени со.

Не е важно што имате, важно е какви чувства оставате кај другите.

Дали се работи за нежни чувства полни со топлина и радост, или тоа е досадно чувство што доаѓа кога ќе се најдете во близина на личност со која треба да изберете зборови, личност со која треба да внимавате како се однесувате затоа што таа верува дека е нешто повеќе од вас .

Бидете позитивни, оставете ги луѓето да се сетат како некогаш се чувствувале блиски со вас дури и откако сте заминале! Не е важно што имате, важно е колку споделувате со другите.

Дали го гледаш она што го имаш како причина да почнеш да се однесуваш како да си нешто поголемо од сите други, а утре можеш да изгубиш се и да се чудиш зошто си се однесувал така, зошто си дозволил егото да ти го промени животот според неговите параметри, а ти си конечно се изгубивте себеси и сите оние со кои некогаш бевте опкружени, луѓе кои веруваа во тебе и споделуваа се со тебе.

Вие сте тој кој одлучува.

Прегледи:
303
Објавено на:
20.02.2022