Категории

Не ги разгорувај туѓите рани затоа што ќе дојде ден кога ти сам ќе ги лижиш своите рани

НЕ зборувај за својот имот пред сиромавиот.
НЕ зборувај за своето здравје пред болниот.
НЕ зборувај за својата сила пред слабиот.
НЕ зборувај за својата среќа пред несреќниот.
НЕ зборувај за својата слобода пред затвореникот.
НЕ зборувај за своите деца пред оној кој нема деца.
НЕ зборувај за твојот татко пред сиракот.
Затоа што раните на сите тие не можеш да ги поднесеш.

Вагај си своите зборови во сите области и нешта од твојот живот а водењето сметка за чувствата на другите ќе направи добро за твојата личност за да не дојде и тој ден кога ќе се најдеш себеси осамен во својата рана. Затоа не танцувај по раните на другите за да не дојде ден во кој ќе ги најдеш другите како танцуваат по твојата рана.

Прегледи:
153
Објавено на:
03.12.2020